Pers

Coel Advocaten

info@coeladvocaten.be
post img

Partijgenoot Somers leidt protest parking Schuttersvest

Een gerechtsdeurwaarder heeft vrijdagmorgen aan de burgemeester 637 bezwaarschriften overhandigd tegen de nieuwe parking Schuttersvest.

Lees verder
post img

Grondvervuiling kan parking Schuttersvest tegenhoud

Het actiecomité dat de bouw van de ondergrondse parking aan de Schuttersvest wil voorkomen, overhandigde burgemeester Bart Somers gisterochtend voor het schepencollege een lijvig dossier dat alle bezwaren bundelt.

Lees verder
post img

Brand gesticht om zus Olga te wreken

Wraak. Met die drijfveer heeft Stacy De Coster (30) uit Haacht vorige week brand gesticht bij G.V. Die 66-jarige man uit Rijmenam misbruikte Stacy’s zus Olga twintig jaar geleden. Ook in het onderzoek naar haar dood - in februari werd het lichaam van Olga De Coster in het kanaal in Vilvoorde gevonden - werd het huis van G.V. doorzocht. Stacy knapte, en trok op oorlogspad.

Lees verder
post img

Illegaal kind (10) zonder familie in politiecel

Een Armeens jongetje uit Mechelen heeft dinsdag de hele dag alleen in een Lierse politiecel gezeten nadat was gebleken dat hij illegaal in het land is. Zijn grootvader, met wie hij samen naar het politiekantoor was gebracht als getuige in een gerechtelijk dossier, moest naar huis vertrekken.

Lees verder
post img

Dossier Kucam is gebaseerd op geruchten

Het Mechelse N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam blijft voorlopig aangehouden. Dat heeft de raadkamer in Antwerpen vanochtend beslist. Kucam werd een week geleden opgepakt. Hij zou via tussenpersonen voor tienduizenden euro humanitaire visa verkocht hebben.

Lees verder
post img

Ne zekere Frank in parlement regelt tegen betaling visa

Het Mechelse gemeenteraadslid Melikan Kucam blijft voorlopig in de gevangenis. Dat heeft de raadkamer van Antwerpen vanmorgen beslist. Advocaat Frank Coel, die Kucam verdedigt, blijft erbij dat zijn cliënt geen geld heeft gekregen, noch mensen geld heeft afgeperst voor het uitreiken van humanitaire visa.

Lees verder
post img

Melikan Kucam gaat in beroep tegen bevestiging van aanhouding

Melikan Kucam (44) gaat in beroep tegen de bevestiging van zijn aanhouding door de raadkamer in Antwerpen. Dat zegt zijn advocaat Frank Coel. Hij zal nu binnen de vijftien dagen voor de Antwerpse kamer van inbeschuldigingstelling verschijnen.

Lees verder
post img

Belgian councillor arrested on suspicion of selling humanitarian visa

A Belgian city councillor has been arrested on suspicion of selling humanitarian visas to refugees, the public prosecutor's office in Antwerp has said.
Melikan Kucam, who is a member of Belgium's nationalist party, the Flemish National Alliance (N-VA), is said to have charged refugees up to €20,000 in exchange for the visa in Belgium. He has been charged with trafficking, corruption and extortion.

Lees verder

RTV. Debat politieke vraagstukken verkiezingen 2019

Asiel en volgmigratie

RTV. Nieuws

Interview inzake Melikam Kucam

RTL TVI. C’est pas tous les jours dimanche

Interview met Christophe Deborsu aangaande de zaak Kucam en de visacrisis

VRT. De zevende dag

Interview met Lisbeth Imbo aangaande de zaak Kucam en de visacrisis

post img

Advocaat ontkent dat Melikan Kucam naast fraude met visa ook uitkeringsfraude pleegde: «Mijn cliënt is verbijsterd»

De advocaat van Mechels N-VA-gemeenteraadslid Melikan Kucam ontkent alle aantijgingen over uitkeringsfraude. Zowel De Morgen als Het Laatste Nieuws schreven vrijdag dat speurders van de federale politie bekijken of Kucam voor de Syriërs en Irakezen die hij naar hier haalde ook uitkeringsfraude pleegde. Zijn advocaat Frank Coel ontkende dat in een reactie in De Ochtend op Radio 1 ten stelligste.

Lees verder
post img

Advocaat migratierecht: "Wij komen schrijnende gevallen tegen"

De procedures om asielzoekers te erkennen gaan de laatste tijd sneller. Dat zegt Frank Coel. Coel was tot 2012 provincieraadslid voor Open VLD, maar hij is ook een advocaat die gespecialiseerd is in vluchtelingen- en migratierecht. Migratie wordt bij de komende verkezingen een van de belangrijkste thema's. Volgens sommigen is ons land te streng met zijn erkenningsprocedures. Maar de cijfers lijken dat tegen te spreken. België erkent meer vluchtelingen dan gemideld in de Europese Unie.

Lees verder
post img

Frank Coel

Persartikelen over frank

Lees verder